Praat mee...…...Biebexperts

Op school zijn een aantal kinderen uit groep 7 & 8 opgeleid tot biebexperts. Bibliotheek Gelderland-Zuid ondersteunt ons bij onze Bieb op School en heeft de biebexperts opgeleid. Deze experts weten alles van de bieb, het lenen, verlengen en inleveren. Ook helpen zij mee met het werk in de Boekenwijzer, de routecollectie regelen, themaboeken reserveren, maar vooral kinderen helpen met het zoeken van leuke, passende boeken om te lezen!

De biebexperts weten alles van SchoolWise, de web-omgeving van de Bieb op School. Hierin worden boeken gezocht, gereserveerd en kun je de top 10 van je klas bekijken.

De biebexperts staan 1 à 2 keer in de week, naast onze vrijwilligers de Boekenwijzer te bemannen. Zo is onze bieb elke middag geopend voor alle leerlingen op school.

Eens per 6 weken is er overleg tussen de biebexperts en de leescoördinator van school. De leescoördinator ondersteunt de biebexperts bij hun taak.  Zij kunnen dan ook vragen stellen of verbeteringen/veranderingen noemen.
Onder de biebexperts is ook een notulist die deze vergaderingen notuleert, zodat we altijd kunnen terugkijken wat we afgesproken hebben. 

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl