De Boekenwijzer

 

Leerlingen van De Wegwijzer 

Op school is 6 maart 2017 een bibliotheek geopend met boeken voor alle kinderen.
In deze bibliotheek, De Boekenwijzer, kunnen jullie en jullie leerkrachten boeken lenen via een scanner. Via onderstaande link van schoolWise kunnen jullie en jullie ouders ook vanuit thuis boeken lenen van de school én van de hele jeugdcollectie van de bibliotheek Gelderland Zuid. De boeken die je reserveert, worden door de bibliotheek naar De Boekenwijzer gebracht.
Via de digitale portaal schoolWise kun je ook veel informatie vinden. door zoekwoorden in te vullen, kun je naast boeken beschermde websites en filmpjes vinden. leuk én handig voor spreekbeurten en meer.
Via je eigen inlog kun je je eigen gegevens zien. wat heb ik gelezen? Wat heb ik gereserveerd? Wat is mijn eigen boeken top 3? Daarnaast kun je boeken een ster geven en een recensie schrijven. Wil je een boekentip geven? Ook dat kan op schoolWise.
 
  
 klik op de afbeelding
 

 Wat kunt u thuis doen?

School, bibliotheek en ouders kunnen veel doen aan het leesplezier van kinderen. Kinderen die meer lezen, halen betere resultaten op school. Lezen zorgt ervoor dat fantasie en taalgevoel zich ontwikkelen. Zelfs kinderen die slechts een paar bladzijden lezen, kunnen zich beter concentreren.
Wat kunt u doen om het leesplezier van uw kind te vergroten?
- met elke dag 15 minuten voorlezen of uw kind zelf laten lezen, leert uw kind 1000 nieuwe woorden per jaar.
-Met school wise kunt u thuis met uw kind naar boeken, websites en filmpjes
- Wat vindt uw kind leuk om te lezen? Praat er samen over.
 

Openingstijden

De bibliotheek is elke maandag en donderdag geopend, van 14:15 uur tot 15:30 uur.
Tijdens deze openingstijden is de bieb bemand door vrijwilligers. Alle groepen hebben dan de mogelijkheid om boeken te lenen en reserveren.
 

Contact

Mocht u vragen hebben over de bibliotheek of het leuk vinden om ook als vrijwilliger de mee te runnen, dan kunt u een mail sturen naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 Veel leesplezier!

                                         met dank aan doormaaike.nl                              opening De Boekenwijzer met Soul de voorleeshond